Alla inlägg den 15 september 2009

Av Maria - 15 september 2009 07:39

Peggan har börjat sin kantarell-kurs. I lördags var första dagen och det var trögt. Vi skulle börja med att vara på lydnadsplanen. För mej kändes det lite fel för mina hundar förknippar planen med lydnad och det märktes. Hon erbjöd allt hon kunde komma på. Sitt, ligg, fot, back mm.. hela reportoaren kom fram. Men nosade/luktade på kantarellen gjorde hon inte. Hon använde den som targetmatta, hon satte nosen på den men flyttade man på svampen så märkte jag att det var inte lukten hon förknippade med svampen. Tramp och stamp! Frustration!!



Gav upp ett tag men sen fick jag ett förslag av läraren Annika att prova lägga den i skogskanten. Och plötsligt, det var som lukten kom fram och hon äntligen kopplade på nosen. För då, när hon inte såg svampen, så använde hon näsan och vips hade vi roligt båda två... Hon letade svampen i gräs, i diken, i ljung, i sly, i gropar.. allt gömt.. Hittade varje gång. Nu ska det befästas och sen blir nästa steg sittmarkering (eller om jag ska ha nån annan markering, inte bestämt mej än). Sen ska vi ut i skogen och testa där.



Igår fick jag mer svamp av katarina och hinner jag ska jag köra ett pass idag. Den här veckan är lite tuff för jag jobbar, vi förbereder 60-årsfesten på fredag (möten och jag ska göra ett bildspel och vi ska göra iordning stugan) och jag ska träna hund.. *pust* Tur tvillingarna är hos sin pappa. Sara tränar på kvällarna och har inte tid med mej.. Tur de.. :)

Ikväll har vi kurs igen. Kul! Pegi ska få sen en genomgång, ev blir det anmälan till tävling för hennes del 11 okt..






La ett spår till Dizze igår med. Han är ju en naturbegåvning. En klippa. Jag är ju alldeles lyrisk efter spåret, den känslan har jag inte haft med prickarna förut. Man ser hur han "suger" i sej spåret, hans näsa fastnar i backen och sen går han som ett litet tåg. Inga hinder finns, hopp över stock och sten, allt för spåret. Leksak i mitten och i slutet och han leker men när jag tar leksaken så vänder han, ner med nosen och sen går tåget igen!  Belöning i form av lek i slutet igen och sen får han bära leksaken till bilen. Stolt som en tupp är han då.. :) Och jag med för den delen.. Jag är såå nöjd med pojken.. enda nackedelen är ju att han är så liten, jag vill tävla.. Så sugen så jag blir nipprig... :) Men den som väntar på någe gott.... Nu har vi kommit igång med spåret så nu ska vi bara ta tag i lydnaden igen. Vet inte riktigt vad/vart jag ska börja med. Nåt tips?






Nu ska jag jobba igen. Ha en bra dag!!
















Ovido - Quiz & Flashcards