Alla inlägg den 9 april 2010

Av Maria - 9 april 2010 13:36

Jo ni, så är det.. Jag har plockat första fästingen på Dizze idag. Det lustiga var att vi var på jobbet, vara på gårn och i verkstan bland bilarna.. undra jag va den kom ifrån? Måtte den inte setat kvar i pälsen sen igår... Då vete gudarna vad jag har i sängen nu... *sucka*





Igår tog katarina och jag hundarna till skogen. Vi la spår till Dizze, Doris och Tage. Medans spåren låg till sej så körde vi uppletande. Alla utom Dizze fick en omgång. Jag tyckte de räckte med spår för honom eftersom han är helt grön på både spår och uppletande. Prickarna hade bägge en jädrans fart ut. Taggade var dom, inte så konstigt, dom gör inte så mycket nu längre. Vi tränar lite men inte alls som förut. Iallafall så tog dom in sina leksaker. Peggan på sitt eget vis, självbelöning när hon hämtat in den. Leka med grejen själv är kul! Peppar är ju bara ute efter godiset men han har ju lika kul för det.





Dizze fick sen gå sitt spår. Han blev påvisad på spåret och han sög tag i spåret. Lagom fart, jag vill ju helst kunna gå utan att slå ihjäl mej. Lite fort ibland men han lyssnar bra när man säger åt honom att sakta ner. Över lag gick han lite "vingligt" över spåret. Första vinkeln passerade han, svängde utåt och gick på spåret igen. Andra vinkeln lika. Alla pinnarna hittade han. Det tredje med lite tvekan, där fick jag stanna och vänta medans han letade. Lämnade av fint.



Sammanfattning: Det gick jättebra. Det var hans första spår och jag är mycket nöjd. Han tog spåret, gick bra och tog pinnarna. Kan man vara mer än nöjd när det är första gången? Nä, tror inte det.      





Sen måste jag berätta att peppar är dålig. Senaste året har han haft svår klåda till och från. Han får humörförändringar då, tom peggan som han normalt gör allt för, får stryk. Sen har han börjat läcka, tydligen vanligt på kastrerade hanar. Har försökt att medicinera det men de blir inte bättre. Häromdagen gick han hela dagen och tjurade, han hänger med öronen, vill inte gå ut och är allmänt grinig.. Vi får se hur länge han hänger med. Det är ju ingen ålder på honom men jag kan inte ha en hund som läcker och det inte går att medicinera bort. Vi får se helt enkelt... Inget är bestämt än, vi tar en dag i taget...   










Ovido - Quiz & Flashcards