Alla inlägg under februari 2009

Av Maria - 10 februari 2009 20:22

Idag fick jag ett mail och det var ju så sant. Det är ju typiskt att man gjort fel så länge..



Så här är det. Man ska väga sej så här, då blir det rätt.


 

 Tänk va fel jag gjort hela mitt liv. Jag är nog ganska smal ändå.


En kaka till tack!!



En annan rolig sak är jag anmält mej till en kurs till. Nu är jag i gasen verkligen eller hur?

Fanny Gott på klickerklok.se ska komma till hundungdomsklubben i grannklubben och jag har anmält mej som observatör. Anledningen till att det blev som observatör och inte med hund är rent ekonomiskt. Jag har ju en del andra kurser och tånga som ska betalas och det drar iväg.  Den 21-22 mars är kursen. Det är ju inte alltid man har chansen att gå kurs för Fanny Gott och jag vill väldigt gärna prova hennes ideer och metoder. Ska bli superkul!


Nu är det bygglov igen. Ha en bra kväll!


Av Maria - 9 februari 2009 21:09

Idag efter jobbet åkte katarina och jag till vår stora fotbollsplan kallad meken. Hundarna skulle få busa lite och vi ville ta kort nu när det är mängder av snö och solsken. För solsken har det varit idag. Trist bara att den försvann tills vi kom dit. Tänk att man måste jobba, vad bra de hade varit om man varit lite ledig på dagarna..


Här kommer lite bilder från dagens busvända.




Hela gänget i fullt ös medvetslös...












Hjälp!! Det kommer nåt efter meeeeejjjj..... !!!





 Lugn bara syrran, jag tar han....




 Och här är ett spöke vi träffa... Eller vänta, de var ju bilden på mej ja...




 Efter ett tag blev det lite jobbigt för tage och han svimmade...


Nädå.. han fick lite snö mellan trampdynorna och då tar man dän dom så där... :)


Du kan hitta mer bilder från dagen i tage och doris blogg





Det var nog allt för idag.


Nu ska jag borsta håret och sen sova... Ha en bra morgondag!




Av Maria - 8 februari 2009 06:48

Nä det är verkligen inte lätt i min ålder... Jag skrev Tage och Doris på bilden i gårdagens blogg.. Ja mena ju Tage och Pegi... Ibland är man snurrig och det är det enda jag kan skylla på..  :)


Men de blev ju rätt på nästa mening så huvvet var verkligen inte alls med där... :)


Ha en inte allför snurrig dag!



Av Maria - 7 februari 2009 15:02

Idag är det en väldigt varierande blogg. Vi har varit på träningsmöte och bestämt att vi nu ska starta träningen igen. Torsdagar är det som gäller till vidare och vi har fått en ny grupp. Det, tror jag, är en bra grupp. Vi är 7 st totalt och en bra blandning. Vi diskuterade med vår tränare lite hur vi vill ha det och det nya nu är att vi ska ha ungefär som ett schema att gå efter. Nya moment ungefär var tredje veckan så vi hinner öva mellan. När det blir bättre väder så blir det spår varannan gång. Flera i gruppen har även tränat sök tidigare så de kanske vi med provar på. Tror det kan bli bra.



Som ni vet så brukar jag har med doris vissa dagar till jobbet. Idag fick jag en bild på henne från en av killarna. Emil, doris favoritleksopgubbe, tog en bild på henne en dag. Här är hon i fikarummet.




Sötnos eller hur? Hon har koppel på sej här för vi har en pappa på jobbet som har en son som är så allergisk att om pappan hälsar på doris och sen kommer hem så känner sonen av det och blir dålig. Trist men sant. Det går bra att doris är där men han får inte hälsa på henne. Så när han kommer upp får hon vara kopplad. Det är inte såå kul säger doris... :)


Sen har jag en annan bild att bjuda på. Det är tage och doris som busar..  Visst är den rolig?! :) Tage är bara hår och ser ni pegis tunga? Hon lipar..




Vet inte riktigt vad dom gör men jag gillar bilden... :)


 Imorgon ska jag på utställning med katarina och doris. Det är doris debut så det blir spännande.


Nu ska jag överlämna datorn till sonen.. Ha en bra kväll!




Av Maria - 3 februari 2009 20:31

Ja det här året ser ut att gå i lydnadens tecken..



Jag har nu anmält mej till Tånga hed -dalmatinerlägret den 21-24 maj. Och det blev???


Tävlingslydnad!



Som om någon egentligen trodde något annat. Det blir en hel del lydnad för oss i år. Pegi är nu anmäld till Tånga heds-lydnaden, klickerträning tävlingslydnad för maria hagström och sen ska hon vara min "första-hund" i den grupp som vi har här hemma. ("första hund" lät väl snyggt och bra) :)


Men var inte orolig, peppispoppis kommer få sina omgångar han med. Han är anmäld till Mental träning på hundcampus. Sen finns det andra planer för honom men de håller vi på ett tag..


Nu ska jag kolla klart på bygglov, duscha och sen sova.


Ha en bra kväll och morgondag!



Av Maria - 2 februari 2009 10:41

Nu när katten är borta dansar råttorna på bordet. :)


Nä så illa är det inte men chefen är faktiskt borta, mer än vanligt tom, han har lämnat huset. Nädå jag skojade bara, eller nästan, han har ju lämnat huset iallafall. Skulle han (mot förmodan) läsa det här så vet han att jag skojar. Vi har en ganska rå men hjärtlig chargång (och hur stavar man det?) här på jobbet. Passar mej precis och jag trivs som fisken i lagom varmt vatten.


Har inte så mycket att rapportera egentligen. Var på Ikea igår och jag går nu i soffbytartankar. Ni som varit hos mej vet att jag har en gammal, ful , men ganska skön soffa. För att bättre på det hela så har den en gräslig färg.  Nu kanske det blir en sån här istället.



 Men jag har blivit varnad för att skaffa hörnsoffa och troligen blir det en 3:a och en 2:a istället. Färg är ett svårt val. Svart går inte, uteslutet direkt. Beige är en bra färg. Då ser man inte håret jättebra och man kan variera med andra färger på gardiner och så mycket lättare. Och en sak som är jättebra.. Man kan tvätta soffan, eller åtminstone överdragen.. !! Kan de bli bättre!?  Kommer det in en sån soffa hos mej så kommer jag bli såååå glad! :)


Annars blev det mest småsaker på ikea, lite ljus, en ny dörrutematte, lite burkar och en greja med tre fack som man sätter på väggen för att ha vantar i. Smart sak i plast, stor men bra. Blir kanon bara jag får upp den. Får ringa pappa för jag tror man måste ha såna dära plugg och det har jag inga. Då kan man "låna" och med lite tur behöver man inte sätta upp den heller.. Smart eller hur? :)


Efter Ikea blev det in en vända på Marieberg shopping center. Ve och fasa! Jag hatar att gå i butiker. Ikea går an men klädaffärer, hur roligt är det på en skala? Typ -300 ungefär. Iallafall så köpte jag ett par jeans. Ja jag lyckades kränga på mej dom.. Sen ett par kanonsnygga blå, lite schimrande gardiner från indiska. Ett par runda dukar från samma ställe. Sprang in på Life hälsokost och köpte järn. (Nej inte i bit) Men på flaska, det hette bara järn och skulle smaka svartvinbär. Är ju jämt yr och trött, sover både på lunch, efter jobbet och somnar kl 21. Nu hoppas jag på att de blir bättre. Har chi-san som jag sveper samtidigt. (Det smakar fördjävligt och jag kräks nästan, äter efteråt kan tilläggas).  Lite mat på det dära och sen ut och hem. Puh jag klarade en dags shopping igen var ungefär tanken efteråt.


Åkte bara hem och tog min bil, åkte till Vasa hallen och såg på match. Det kan man inte missa. Speciellt inte när dom spelar mot Forsby som är närmaste stadens lag. Är alltid en prestigematch och lagen brukar vinna ungefär varannan gång. Den här gången blev det (efter mycket spänning och en väldigt upprörd mage) 4-4.


Efter det blev det hemgång och ut med Katarina och hundarna i skogen. Vi har ett upplyst motionsspår i stan och där brukar vi gå på kvällarna. Eller gå, vi halkar, det är ju snorhalt nu. Man får hålla tummarna för att hundarna håller sej på benen med. Men bra gick det och det var skönt att lufta huvud och hundar lite.


Det där var min helg. Trött blev jag och jag har beslutat att ha semester 1 dag den här veckan. Har kollat med bossen och det gick bra. Ska tillbringa dagen med att bara vara. Skönt ska de bli och det behöver jag.


Sist men inte minst kom jag till det svåra valet. Jag ska ju som jag berättat tidigare till Tånga hed. Men vad ska jag välja? Hjälp behöver jag nu.

Så här resonerar jag. Jag skulle behöva välja spår, varför har ni läst tidigare. Men, jag ska anmäla mej till en kurs på hundcampus och där har dom (troligen) inte samma (men i mina ögon bättre) metod för hur man ska få det här att fungera. Då är det kanske dumt att lägga pengar på att gå spår när jag sen inte kommer utöva de metoderna. Över till sök. Verkar kul men inget vi testat. Är det något vi kommer att hålla på med? Svårt att komma med i grupper, tar lång tid när man väl tränar=svårt att få in i mitt redan späckade schema. Ska jag då lägga ner pengar på en sån kurs? Över till lydnaden. Nåt jag gillar. Nåt jag ska gå en hel massa kurser det här året. Men man kan ju aldrig få nog.

Hmm nu när jag skriver ned det hela verkar de som jag bestämt mej. Ja iallafall, era åsikter är värda massa här.. Ge mej tankar och åsikter och tankar så blir jag gla :).


Nähä, nu ska jag ta och jobba lite så jag har gjort någe när bossen kommer tillbaka..  :)


Ha en toppendag!







Ovido - Quiz & Flashcards